Приемам и съм готов да понеса отговорността си и всичко,

...
Приемам и съм готов да понеса отговорността си и всичко,
Коментари Харесай

Кирил Петков готов да върне министерските заплати

Приемам и съм подготвен да понеса отговорността си и всичко, което следва по закона. Наказанието е една санкция, която ще платя . Това разяснява някогашният стопански министър Кирил Петков във връзка решението на Конституционен съд за поданството му пред бТВ.

Дали ще се извини - Петков изясни " една преживелица ". Ще се върна няколко месеца преди министерската позиция. Имах невероятният късмет да бъда поканен от президента Румен Радев на едно пътешестване до Китай , където Бойко Борисов беше отказал опцията министрите да вървят на това пътешестване.

Попаднах там, тъй като бях отворил иновационния център в СУ и отидох да го съставлявам. Там с него говорихме по всички тематики - за пенсионерите, за крадените милиарди от НЗОК, за какво падат в Пиза триумфите на българските деца, за какво няма автомагистрала Хемус. Имахме общи визии, че се краде извънредно доста и наши хора ръководят тези неща.
 Янаки Стоилов: Решението на Конституционен съд за Кирил Петков е ясно и обосновано
Янаки Стоилов: Решението на Конституционен съд за Кирил Петков е ясно и обосновано

Можело да зародят правосъдни разногласия по някои от актовете не толкоз по юридически, колкото по политически аргументи

Той сподели, Кириле, ние имаме общи визии, въпросът е стиска ли ти да скочиш против мафията, която е обхванала всяка една част на България. Тук въпросът е дали желая да съм Кирил Петков, който ще скочи за част от смяната или са му по-важни бизнесът и фамилията. Тук пристигна моментът, в който взех решение, че скачам .

Отидох при нотариуса и подписах волеизявлението си , изпратих всички документи до Канада , изпратих паспорт, брошура, здравна карта и се обадих на татко ми - който сподели, че ми е дал успокоение да съм жител на света, аз не се поколебах, отхвърлих се, платих си и нямах възприятие, че е неверно нещо, считам, че съм спазил всички условия на Конституцията и действително сега не се усещам морално отговорен , описа цялата история Петков.

Той е.
 Георги Близнашки: Всички са били наясно, че Петков е с двойно поданство
Георги Близнашки: Всички са били наясно, че Петков е с двойно поданство

Идеята е била, че хората, които ще ръководят, би трябвало се посветят напълно на националната идея

Разпоредбата на Конституцията за поданството би трябвало да бъде изменена , тъй че тези 2 милиона отвън България да не минават през този филм на ужасите, счита Кирил Петков. За това били съгласни и други партии . Той разяснява още: Конституционен съд сподели, че административната записка е по-важна от волеизявлението на един жител, това би трябвало да се промени.

Най-малкият ми проблем е дали ще си върна заплатите като министър. Замислих се дали би трябвало да си върна актовете на министър . Който застава зад връщането на тези актове, в случай че политици пазят крадците от ББР и парите от язовирите , това са марионетки и мафиоти, които стоят откъм гърба, счита той.

Кои са хората, които желаят актовете да бъдат върнати , каква е тяхната мотивация, това доста ме стимулира, безапелационен е Кирил Петков. Но въпреки всичко, в случай че съдът изиска да си върне заплатите - той съобщи: Бих ги върнал на драго сърце ... пет пъти, сподели той. С бизнеса си изкарвах доста повече пари, добави Петков.

Безумно е, когато свадите Магнитски и Пандора излязоха, да оглавява Делян Пеевски листата на Движение за права и свободи във Велико Търново. Нито глас не би трябвало да отиде към този човек в някогашната столица на България, разяснява Петков. После той изясни, че след решението на Конституционен съд се е чул с Румен Радев и му благодарил , а президентът му споделил, че приема решението, само че се радва да има повече министри като него .
 Министерството на стопанската система проучва кои актове на Кирил Петков може да паднат в съда
Министерството на стопанската система проучва кои актове на Кирил Петков може да паднат в съда

Актовете, издадени от Петков, не стават автоматизирано оскъдни, акцентира Везиева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР