Придобитите от Нидерландия два противоминни кораба за ВМС получиха имената

...
Придобитите от Нидерландия два противоминни кораба за ВМС получиха имената
Коментари Харесай

Два противоминни кораба на ВМС получиха имена

Придобитите от Нидерландия два противоминни кораба за Военноморски сили получиха имената "Струма " и "Места " на гала в Пункт за базиране - Варна. Двата кораба дойдоха в България на 23 септември.

Те са създадени през 1984-1985 година и са осъвременени през 2005-2006 година Използвани са от Военноморските сили на Нидерландия до 2011 година

Процесът по придобиване и закупуване на корабите беше сбъднат от Министерството на защитата. На тържеството през вчерашния ден участваха министърът на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността, посланикът на Кралство Нидерландия - Н. Пр. Беа Тъшър, Коста Базитов, зам.-кмет на Община Варна, регионалният шеф Стоян Пасев, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, военнослужещи.

Командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов връчи на командирите на корабите военноморския байрак на Република България.

Отбелязана беше и 50-ата годишнина от основаването на Трети дивизион противоминни кораби. По този мотив военнослужещи от Отряд противоминни кораби бяха отличени с награди от министъра на защитата и началника на защитата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР