Причините за пожарите през зимния отоплителен сезон в Русенско най-често

...
Причините за пожарите през зимния отоплителен сезон в Русенско най-често
Коментари Харесай

Неизправни отоплителни уреди са основната причина за пожарите през зимата в Русенско

Причините за пожарите през зимния отоплителен сезон в Русенско най-често са късо съединяване на амортизирани или механически неизправни отоплителни уреди и уреди, както и немарливост и подценяване на ограниченията за пожарна сигурност. Това оповестяват от противопожарната работа в Русе.

Анализите демонстрират, че зачестяват и тежките произшествия при неправилна приложимост на газови уреди.

От началото на отоплителния сезон в района е имало повече от 60 катастрофи - главната част от тях са пожари в контейнери за боклук, породени от неизгасена жарава. Има и три тежки случая, при които са починали трима души. При първия случай стара жена е умряла при пожар в дома си. Причината е нередовност в комина. При втория случай жертвата е възрастен мъж. Огънят лумнал от неизправна електрическа печка за отопление в къщата, която обитавал. Третият случай е отпреди двайсетина дни - самотно живеещ 67-годишен мъж е умрял при пожар в къщата си в русенското село Сваленик. Тялото му било намерено до печка на твърдо гориво в една от стаите.

От противопожарната работа осведомят, че през предишния есенно-зимен сезон в област Русе са били регистрирани 141 пожара. При случаите са починали трима души, а двама са били ранени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР