Причините бяха технически проблеми с разрешителното му да напусне страната.

...
Причините бяха технически проблеми с разрешителното му да напусне страната.
Коментари Харесай

Бившият президент на Украйна Петро Порошенко успя да напусне страната от третия опит

Причините бяха механически проблеми с разрешителното му да напусне страната. От неговата партия - " Европейска взаимност " акцентират, че някогашният държавен глава на Украйна има всички публични документи и е включен в формалната делегация на Върховната Рада.

Преди това украински съд реши, че Порошенко може да остане на независимост, макар че против него се води следствие за държавна измяна. Според някогашния украински президент следствието е политически стимулирано от съдружници на наследника на поста му - Володимир Зеленски. Разследването против Порошенко е обвързвано с финансиране на подкрепяните от Русия сепаратисти в източната част на Украйна посредством противозаконна продажба на въглища в интервала 2014-2015 година.

Преди броени дни Службата за сигурност на Украйна (СБУ) популяризира видеозапис, на който проруският народен представител Виктор Медведчук насочва съществени обвинявания против Петро Порошенко. На записа Медведчук, който е непосредствен до съветския президент Владимир Путин, свидетелства, че Порошенко, понастоящем водач на украинската съпротива, е изискал от него да потърси помощта на съветския президент за противозаконни енергийни доставки.

Обстоятелството, че тези изказвания се вършат обществено притежание, демонстрира, че остарялата омраза сред настоящия украински президент Володимир Зеленски и неговия предходник още веднъж се разпалва.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР