причинило смъртта на над 1500 души от началото на годината,

...
причинило смъртта на над 1500 души от началото на годината,
Коментари Харесай

Бандите в Хаити са убили над 1500 души от началото на годината

предизвикало гибелта на над 1500 души от началото на годината, а десетки са били линчувани от така наречен бригади за самозащита. Това заяви службата за правата на индивида на Организация на обединените нации, представена от " Ройтерс ".

През последните седмици опустошителните гангстерски войни в Хаити се ускориха. Тежко въоръжените противници отприщиха нови талази от офанзиви, в това число набези против полицейски сектори и интернационално летище. на 11 март.

" Всички тези практики са възмутителни и би трябвало да спрат неотложно ", съобщи висшият комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Фолкер Тюрк. Доклад на Организация на обединените нации разказва " катаклизмичната " обстановка в карибската страна.
 Убит е водач на тайфа в Хаити след полицейска интервенция
Убит е водач на тайфа в Хаити след полицейска интервенция

Политическите групи са по-близо до завършване на временен съвет

В него са регистрирани 4451 убийства през предходната година и 1554 до 22 март тази година , след ескалацията на напрежението. Убийства се правят в домовете на жителите заради хипотетичната поддръжка на цивилни за полицията или съперничещи банди или на гъсто обитаеми улици заради пресечен огън или от снайперисти. В единия от случаите жертва е тримесечно бебе.

Освен това 528 души, обвинени във връзки с банди, са били линчувани предходната година, а други 59 - през тази година , от въоръжени бригади, опитващи се да запълнят пропуските на полицията в сигурността.
 В Хаити оповестиха изключително състояние
В Хаити оповестиха изключително състояние

Насилието в страната се разрасна след убийството на президента Жовенел Мойс
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР