Причината за катастрофата на първата лунна мисия на Русия от

...
Причината за катастрофата на първата лунна мисия на Русия от
Коментари Харесай

Руската станция Луна-25 се е разбила в луната поради техническа неизправност

Причината за злополуката на първата лунна задача на Русия от 47 години на Луната е нередовност в бордовия надзорен блок. Това съобщи организация Ройтерс.

Държавната галактическа корпорация Роскосмос уточни, че контролният блок не е съумял да изключи задвижващата система, която е избухнала до момента в който корабът се е движил към Луната., разбивайки очакванията на Москва, че ще победи Индия в конкуренцията до неразучения южен полюс на Луната. там на 23 август.

Роскосмос е изготвил разбор за случая. При издаване на коригиращ подтик за прекачване на галактическия транспортен съд от кръгова лунна орбита в елиптична орбита преди кацане, задвижващата система " Луна-25 " е работила 127 секунди вместо плануваните 84 секунди, показват от съветската галактическа организация. От ведомството допълват, че това е довело до нередовност в бордовия надзорен блок.

Кремъл омаловажи неуспеха на задачата, заявявайки, че Русия ще продължи да преследва амбициозни проекти в космоса.

Провалът акцентира упадъка на галактическата мощност на Русия от славните дни през Студената война, когато Москва беше първата, която изстреля спътник в орбита към Земята - Спутник 1, през 1957 година и стана първата страна пратила човек в открития космос (Юрий Гагарин) през 1961 година
 До две години Русия отново праща нова задача до Луната
До две години Русия отново праща нова задача до Луната

Новината идва от " Роскосмос "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР