Причината за голямата авария на магистралния водопровод във Варна е

...
Причината за голямата авария на магистралния водопровод във Варна е
Коментари Харесай

Варна прехвърля магистралния водопровод на МРРБ

Причината за огромната повреда на магистралния тръбопровод във Варна е неприятно планиране. Това съобщи шефът на водоснабдителното сдружение Веселин Русев пред Българска национална телевизия.

Според Русев, водопроводът не е железен и не може да издържи на хидравличните удари, които се получават на място с подобен огромен надолнище. ВиК-Варна няма виновност за случилото се, планът е на Министерство на регионалното развитие .

От влизането в употреба на водопровода през 2008 година до момента на това място са станали 4 огромни повреди .
 Спукване на тръбопровод наводни бул. във Варна
Спукване на тръбопровод наводни бул. във Варна

Заради повредата, водоподаването в региона краткотрайно е спряно

В момента е инсталирана стоманена тръба и е възобновена целостта на тръбопровода, сменен е сектор 12 метра, сподели инж. Петър Карагьозов - основен инженер във ВиК-Варна.

Според ВиК експертите това е най-рисковият регион във Варна, защото там водата върви нагоре и основава прекалено налягане. Също по алеята минава тежка машинизация.

" На 100 % план на Министерство на регионалното развитие. Строителният контрол е бил  на " Мотмакдоналдс ", британска компания . Изпълнител, определен от Министерство на регионалното развитие ", изясни кметът на Варна Иван Портних.

" Този проблем би трябвало да се ликвидира или с замяна на материала в региона зад паметника, там където към този момент се облекчава хидравликата или други различни, по-модерни способи, само че това би трябвало да се разиска с Министерство на регионалното развитие ", изясни инж. Веселин Русев - шеф на ВиК - Варна.

Водопроводът зарежда курортите във Варна, по тази причина казусът може да стартира да се отстранява есента.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР