Причината - недостатъчно заплащане и недобри условия на труд. Много

...
Причината - недостатъчно заплащане и недобри условия на труд. Много
Коментари Харесай

Криза с общопрактикуващите лекари дебне на хоризонта, предупреждава джипи

Причината - незадоволително възнаграждение и недобри условия на труд. Много от общопрактикуващите лекари са в предпенсионна възраст, а младите фрагменти избират да се осъществят в друго направление.

 

" Говорим, че няма обещано комерсиално лекарство, само че не приказваме за това с какъв брой са намалели общопрактикуващите лекари, тъй като работим при безобразни условия. Държавата чака да сме 24 часа разполагаем 365 дни в годината против 1.80 лева За да се кача в метрото ще дам същата сума за едно пътешестване. Около 46-50% от лекарите са в годините окол 60. Ако нещата не се трансформират бързо, ще пристигна миг, в който няма да има кой да поеме грипната вълна и да изпише антибиотик ", уточни Николова.

 

“Това не е добре платена и добре подсигурена специалност, има бумащина, отговорности. За да си прегледам пациентите, би трябвало да остана след работно време и да си свърша административната работа. Искаме пациентите да дойдат, да го прегледаме и тогава да преценим. Ние сме хора с по 2-3 специалности ”, добави тя.

 

Тя предурпеди, че изписването на антибиотик би трябвало да се случва деликатно и прикани пациентите да не се самолекуват, тъй като се основава устойчивост. Проблемът обаче по думите й е на доста равнища.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР