Причината е принципът на уседналост, който при него липсва. Оказва

...
Причината е принципът на уседналост, който при него липсва. Оказва
Коментари Харесай

Асен Василев не успя да гласува. Заличен е от избирателните списъци

Причината е правилото на уседналост, който при него липсва. Оказва се, че по адресна регистрация той не е регистриран в Хасково, предадоха от bTV.

 

Асен Василев се опита да си изкара заявление от общината, само че от там му споделиха, че няма по какъв начин да му издадат такова, защото той е премахнат от листата на ГРАО към Министерство на регионалното развитие. Има диалози с ОИК за прибавянето му в листата, само че не е ясно дали това ще се реализира. По-рано в неделя от ЦИК оповестиха, че секционните изборни комисии (СИК) не би трябвало да позволяват до гласоподаване хора, които не са включени в изборните описи и да ги дописват в тях.

 

В описите се вписват, надлежно дописват имената на жителите, които имат право да гласоподават, само че са пропуснати, както и тези, за които е отпаднало основанието, на което са били заличени. Лицата, които са изтърпели наказване отнемане от независимост или не са към този момент под забраняване, или е отпаднало основанието, на което са били лишени от правото да избират в страна членка на Европейския съюз, се вписват в изборните описи след показване на подобаващ документ в общината или региона, или кметството.

 

Избирател, чийто непрекъснат и сегашен адрес са в разнообразни обитаеми места, може да изиска да бъде вписан в изборния лист по сегашен адрес не по-късно от 14 дни преди изборния ден. 

 

Към този час изборната интензивност в Хасково е висока - близо 16%.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР