Причината е, че е бил предварително уведомен, че няма да

...
Причината е, че е бил предварително уведомен, че няма да
Коментари Харесай

Само във Фрог: Скандално! Шефът на най-големия оръжеен завод в България с отнет допуск до класифицирана информация

Причината е, че е бил авансово известен, че няма да издържи инспекцията, настояват информатори от бранша. Припомняме, че името на Иван Стоенчев неколкократно е било замесвано в кавги свързани с нерегламентиран експорт на оръжия и покупко-продажби в ущърб на страната в предишното. За някои от тях Фрог към този момент писа. Най-вероятно и това е повода да бъде избран за обезсърчителен от службите за сигурност.

Допускът до класифицирана информация не е пожелателно, а наложително за ръководещия най-големия боен цех у нас. „ Вазовските машиностроителни фабрики “ от 2016 година е оповестено за стратегически обект от националната сигурност. Неговото значение сега на разрастващо се напрежение в района, е още по-голямо.

Припомняме, че още на 20 февруари Донецката национална република публично разгласи, че е била обстрелвана с създадени в България оръжия. Вицепремиерът Нинова опроверга тези изказвания и уточни, че не е осъществен оръжеен експорт към Украйна през последните години под какъвто и да е метод. Каквато и да е обективната истина обаче замесването на името на България в този подтекст демонстрира какъв брой значим е военнопромишленият ни комплекс за целия район и какъв брой ползи са заплетени в него.

В дни на невиждано военно напрежение, България компрометира националната си сигурност с сходно предопределение, безапелационни са специалисти. Според тях естеството на работа във ВМЗ ще даде на Стоенчев допир до информация, на каквато той няма право. В този смисъл е допустима и корист с тази стратегическа информация.

Източници поискали анонимност настояват, че опасения за назначението на Станоев са изразени освен от националните ни служби, само че и от стратегически сътрудници.

Информацията, че изпълнителният шеф на ВМЗ не разполага с допуск до класифицирана, изключително в този миг на военни дейности в района, е извънредно стеснителен. Очакваме Иван Стоенчев и вицепремиера Корнелия Нинова да дадат ясна и справедлива информация по информацията, за която от ден на ден се приказва в бранша.

Милен Вазов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР