Причината да говоря е, че явно тече опит за подмяна

...
Причината да говоря е, че явно тече опит за подмяна
Коментари Харесай

Гешев с първи думи след атентата: Не ме е страх, израелският експерт е виждал повече бомби от Демерджиев

Причината да приказвам е, че очевидно тече опит за замяна на главния въпрос. А той е обикновено ли е в страна от Европейски Съюз да се извърши антентат против автомобил на основен прокурор. Това съобщи пред Българска национална телевизия основният прокурор Иван Гешев седем дни след атентата против него. В момента той е в Ню Йорк. На фона зад него се виждаше американското знаме.

Бях със чиновници на НСО, отговори Гешев на въпроса дали е бил със фамилията си при гърмежа.

Според него Сарафов се е заблудил, тъй като след атентата основният прокурор комуникирал със известия с публицисти и написал, че го е боязън за децата му.

„ Едва ли някой може да планува каква ще е реакцията. Комуникирах неофициално с ваши сътрудници и по-късно започнаха разнообразни тълкования. А другояче евентуално господин Сарафов не е съобразил цялата обстановка, само че аз не схващам като нещо неприятно да се извини “, добави той.

„ Неговите лични чиновници са декларирали, че става дума за най-малко три кг гърмеж “, сподели той по адрес на министър Иван Демерджиев. „ Този израелски експерт има богата биография и е виждал повече гърмежи от Демерджиев “, сподели още Гешев по адрес на израелеца експерт по контратероризъм, който посетил местопроизшествието.

„ Прибирам се по нормален маршрут, на завой се чу гърмеж. Близо до мястото има мост. След две-три минути се разминахме с повече от 10 коли, които се движеха по посока на Самоков. Служителите от НСО ме закараха в постройката на НСО. Това, че сме се отдалечили от мястото, разбрах че е по протокол “, сподели Гешев.

Програмата му в Ню Йорк била съгласувана отпреди месеци. „ Ако наруша програмата си, значи се опасявам, не ме е боязън, някои други хора би трябвало да ги е боязън “, заключи той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР