Причината да го има българското правителство в момента и мнозинството

...
Причината да го има българското правителство в момента и мнозинството
Коментари Харесай

Анализатор: Имаме правителство и заради войната, и заради политическата криза

Причината да го има българското държавно управление сега и болшинството в действителност е комплицираната геополитическа обстановка и войната. Другата причина е политическата рецесия в страната, която  въртя страната в няколко ялови избора без явен избор на държавно управление. Нито един от тези два фактора не се е трансформирал, даже в противен случай - войната се стяга, а към този момент няма данни, че публичното мнение се  епроменило фрапантно, тъй че да изисква нови избори. Това е повода да считам, че настоящето държавно управление ще продължи работа и е разумно ротацията да се случи. 

Това разяснява пред Нова т в политическият анализатор Борис Станимиров.

Това, което следя е, че паралелно се случват доста процеси към идната ротация на министър председатели. Така че ротацията дали ще се забави или не, не е толкоз значимо, едвам се спазят всички правила и изхода от тази игра да е по-добър, коментира предприемачът Михаела Савова.

Шумотевицата, която сега се подвига към ротацията, е естествена. Защото всяка от партиите желае да се покаже пред своите гласоподаватели. Но тъкмо разногласието за външно министерство, когато се води по този метод, е извънредно нездравословен за българската дипломация и за всеки предстоящ външен министър. Така че каквото и да решат политиците по тази тематика, дано е дискретно и да не го изнасят пред медиите. Заявката да искаш да си външен министър, с цел да може партията ти да се прочуе зад граница, е много скандално, разяснява Станимиров.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР