Прибягването до много строги диети или пък храненето само с

...
Прибягването до много строги диети или пък храненето само с
Коментари Харесай

Не е за вярване, но ТЕЗИ храни и напитки са по-вредни и от цигарите

Прибягването до доста строги диети или пък храненето единствено с нездравословни храни могат доста да увредят здравословното ни положение. В съпоставяне с тях, даже цигарите са по-добър вид. Някои от питателните артикули, които консумираме, може да се окажат по-вредни, в сравнение с потребни, както сме си мислели. Нека забележим кои са храните, които даже не сте предполагали, че може да вредят на здравето ви:

Прясно изцедени плодови сокове

Плодовете в действителност са извънредно потребни за здравето и имунната ни система, само че когато ги одобряваме под формата на фрешове, те към този момент са изгубили част от потребните си свойства като да вземем за пример фибрите. Друг значим фактор е, че прекомерената консумация на изцедени сокове може да докара то увеличението на количеството захар в организма, а това от своя страна – до диабет, затлъстяване и сърдечни болести. В някои фрешове даже се съдържа толкоз захар, колкото в кенче кока-кола.
Препоръчваме ви да консумирате пресни плодове, вместо да си вършиме фрешове. Един плод е задоволителен, с цел да си набавите нужните потребни субстанции, а за изработката на чаша сок са нужни повече от един.

Гранола барчета

Гранола барчетата също имат потребни субстанции в състава си, само че и количеството захар в тях не е малко. Някои от тях съдържат до 15-30 г захар. Но пък въпреки това, в случай че попаднете на добър състав без съществуването на доста захар, тези протеинови барчета са превъзходен здравословен снак при появяването на апетит. Гледайте състава, те би трябвало да имат най-малко 3 г фибри и 5 г протеин, а захарта би трябвало да е най-вече 10 година

Суши

Сушито като храна не е нездравословно, само че не са изключително потребни добавките към него – разнообразни сосове и артикули, съдържащи майонеза, крем сирене и други храни, богати на мазнини. Те доста усилват цената на калориите и е хубаво да си поръчвате чисто суши вместо с тези добавки.

Риба от разплодник

Рибите са доста потребна храна за нас, само че тези, които купуваме от огромните вериги супермаркети нормално не съдържат естествените количества омега-3 мастни киселини, а химически добавки, за по-добрия тип и по-бързия напредък на рибите.

Обезмаслени храни

Мислим си, че хапваме и купуваме храни, които са здравословни и без нездравословни мазнини, само че не е по този начин. В множеството случаи здравословните мазнини биват сменени от модифицирана захар, тъй че ние просто си вредим повече, в сравнение с си оказваме помощ. Диетолозите предлагат потреблението на млечни артикули с естествени съставки – протеини и здравословни мазнини, които не съдържат модифицирана захар. Такива са да вземем за пример изварата или киселото мляко.

Зърнени култури
 За да останем млади и здрави, откакто прехвърлим 30 години - изключваме ТЕЗИ храни от менюто си За да останем млади и здрави, откакто прехвърлим 30 години - изключваме ТЕЗИ храни от менюто си
Диетолог изброи храните, които не би трябвало да се употребяват от хората над 30-годишна възраст. Дана Лий Смит в публикация за " Eat This, Not Th...

Има хиляди типове зърнени култури на пазара. Да, правилно е, че съдържат потребни фибри и хранителни субстанции, само че можем да се натъкнем и на артикули с не толкоз положително качество. Захарта и рафинираните зърна са единствено част от нездравословните субстанции, добавени за положителния тип и усет на зърнените закуски. Пълнозърнестите храни и овесените ядки са превъзходен и здравословен сурогат на тези цялостни със захар артикули.

Бял самун

В белият самун няма фибри и други здравословни хранителни субстанции, само че пък са формирани от рафинирани зърна. Вместо бял, консумирайте пълнозърнест самун. Фибрите спомагат за здравословното тегло, положителното кръвно налягане, понижават риска от диабет и сърдечно-съдови болести.

Соя

В соята има огромни количества изофлавони и растителни естрогени, които нарушават менструалния цикъл при дамите и покачват равнището на естроген в организма. Консумацията на соя може да докара и до проблеми с щитовидната жлеза – отичане на шията, изпотяване, загуба на тегло.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР