Приближаваме се до откриването на новия парламент, основните заявки на

...
Приближаваме се до откриването на новия парламент, основните заявки на
Коментари Харесай

Кога е най-добре да бъде свикано първото заседание на новия парламент?

Приближаваме се до откриването на новия парламент, главните поръчки на първите обединения са факт, а изгледите са все по този начин неразбираеми. Президентът Румен Радев евентуално ще свика 49-ото Народно заседание още тази сряда, научи " По света и у нас " от свои източници, само че към този момент няма публично удостоверение от прессекретариата на президента.

След свикването на Народното събрание предстоят съвещания, преди президентът да връчи първия изследователски мандат за сформиране на кабинет. Ще бъде ли признат Бюджет 2023, ще отидем ли на нови избори след няколко месеца - тематиката разясниха в студиото на " Денят стартира " Красина Кръстева, публицист от Епицентър.БГ, доцент Стойчо Стойчев, политолог и Иван Стамболов – Сула, публицист и журналист.

Според политолога Стойчо Стойчев, в случай че се удостовери информацията, то президентът би трябвало да изясни за какво бърза със свикването на националните избраници:

" Можеше и още през днешния ден да се свика Народното събрание, нищо не му пречеше на президента да бърза. Хубаво е да регистрира за какво го прави, в случай че предния път бавеше, в този момент бърза, неточност ли беше предния път, позволи ли някаква основна неточност президента, признава ли я, регистрира ли я? Защото президента въпреки да е безконтролна власт, въпреки всичко дължи пояснение на хората, които са го избрали ".

" Не мога да преценява всички тънкости на съображението в кой тъкмо миг да бъде свикано Народно заседание, само че си мисля, че като има някакви избори, които са приключили с явен резултат, да почне да съществува към този момент ", сподели Иван Стамболов - Сула - публицист.

" Не може за 3 години да има 5 пъти избори - да, такава е демокрацията, само че ние я вършим смешна и жалка, задачата на открития ред е да има ръководство, а не поредност от избори ", сподели Красина Кръстева - публицист.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР