При задържане на течности се пие чай от глухарче и

...
При задържане на течности се пие чай от глухарче и
Коментари Харесай

Чайове при задържане на течности в крайниците

При задържане на течности се пие чай от глухарче и чай от магданоз. Причините за това положение могат да бъдат многочислени, в това число неприятно кръвообращение, нездравословно хранене, менструален цикъл, само че и бременност.

Причините могат да бъдат многочислени, в това число неприятно кръвообращение, нездравословно хранене, менструален цикъл, само че и бременност.

Освен това измененията в температурата, горещото време и влажността също способстват за отичане на крайниците.

Гравитацията издърпва течност към краката и те се подуват.

Това положение може да бъде доста мъчително и дискомфортно.

От друга страна, чаят от магданоз, само че и чаят от глухарче са едни от най-ефективните естествени средства за отичане на краката, тъй като извеждат непотребната течност от тялото.

Чай от магданоз при задържане на течности

За да приготвите чай от магданоз, нарежете пресни листа и корени от магданоз. Поставете към 1/4 чаша магданоз в цедилка за чай или залейте магданоза с чаша вряла вода или потопете цедката в чаша, цялостна с вряла вода.

Оставете да престои за 5 до 7 минути.

След това просто извадете цедката и се насладете на чая, прибавете мед и лимон, в случай че желаете.

Можете също да опитате да носите компресивни чорапи, с цел да намалите отока. Този способ е изключително потребен за тези, които страдат от отичане на краката заради дълготрайно стоене или седене на работа.

Чай от глухарче

Глухарчето е известно със своите естествени антиоксидантни и диуретични свойства и затова може да се употребява за понижаване на задържането на течности при положение на отичане на краката.

Вижте още: Разтягания за врата и раменете

Ето съставките, от които ще се нуждаете:

1 ч. л. дестилат от чай от глухарче1 чаша вода

Приготвя се по следния метод:

Добавете екстракта от чай от глухарче към водата и оставете да заври. Прецедете и оставете да изстине. Пийте този чай за отичане на краката два пъти дневно за оптимални изгоди.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР