При забраната на сделките на ЧЕЗ с Еврохолд, а преди

...
При забраната на сделките на ЧЕЗ с Еврохолд, а преди
Коментари Харесай

КЗК взема странни и крайни решения на база хипотези

При възбраната на покупко-продажбите на ЧЕЗ с " Еврохолд ", а преди този момент и с " Инерком ", както и на чешкия предприемач Петър Келнер да купи Нова телевизия, Комисията за защита на конкуренцията изходи от хипотетични и елементарно оборими в съда проблеми. Захвана се за тях, а пропусна различен, разяснява юристът по конкурентно право Христо Копаранов в изявление за Mediapool.

Копаранов е началник на практиката по конкурентно и потребителско право на адвокатското сдружение " Попов, Арнаудов и партнори ". Започва обаче кариерата си в Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) като специалист “Антитръст и концентрации”,после работи в дирекция “Концентрации и секторни анализи”. Известно време работи в Комисията за контролиране на известията, след което минава в частния бранш.

Според него Комисия за защита на конкуренцията ползва крайни ограничения, без действителни задълбочени разбори и в нарушавания на законовите процедури и без преди този момент да се е пробвала да балансира ползите на предприятията, които се сливат, с тези на конкуренцията.

Г-н Копаранов, през вчерашния ден Комисия за защита на конкуренцията излезе с следващо необичайно решение по договорката за ЧЕЗ. Този път забрани на " Еврохолд " да придобие активите на чешката компания в България. Решението е взето с изключително мнение на едни от членовете на регулатора, че не е спазена процедурата. Как ще коментирате Вие това решение на Комисия за защита на конкуренцията?

Решението фактически има изключително мнение, че не е спазена процедурата. Не за първи път има такива подозрение, само че този път е най-малко е направена стъпка повече в сравнение с при предишни покупко-продажби, когато още по-големи нарушавания на процедурата е имало.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР