“При всяка предизборна кампания се използва вота на жителите на

...
“При всяка предизборна кампания се използва вота на жителите на
Коментари Харесай

Гласуват ли под строй в Самоковската махала за скандалния кмет на БСП или да

“При всяка предизборна акция се употребява вота на жителите на 7-ми квартал против един или различен кмет. Виждам, че в обществените мрежи офанзивите против мен се базират върху безпочвени обвинявания “, съобщи предходната вечер дългогодишният кмет на Самоков Владимир Георгиев на страницата си във фейсбук. В неделя той се явява на балотаж, с цел да завоюва четвърти следващ мандат.

По-рано през днешния ден breakinn.bg разкри, че напълно неотдавна Георгиев е бастисал съвсем 200 хиляди лв. общински пари, влезнали по контракт на общината с Държавния фонд „ Земеделие “ – Разплащателна организация (ДФЗ – РА).

Владимир Георгиев

На 25 септември, в навечерието на акцията, изпълнителният шеф на Разплащателната организация Георги Тахов подписва покана до Владимир Георгиев да изплати общо 181 399 лв. и 56 стотинки по записи на заповед, подписани собственоръчно от него. Причината за решението на Тахов е, че Разплащателната организация е открила съществени нередности или другояче казано – далавери, по финансиран от нея план и изпълняван от общината. Според източници от администрацията това е абсурдът, който кметът Георгиев усърдно крие по време на цялата предизборна акция, и се надява да замаже, когато се върне в общината с купените гласове на близо 3 хиляди роми от махалата в Самоков, по-известна като 7-ми квартал.

През предходната неделя точно там Владимир Георгиев с номер 1 в бюлетината получи най-концентрираната поддръжка от всички над 60 секции в Самоковската община. От 7479 гласа общо за претендента на Българска социалистическа партия 1284 гласа или съвсем 1/5 са единствено от 5 секции – от 32-ра до 36-та, които се обитават в двете здания на обединеното учебно заведение „ Неофит Рилски “ и на учебно заведение „ Христо Максимов “.

Масираният ромски избор за настоящия кмет на Самоков.

В тях гласоподават жителите на 7-ми квартал като интензивността им е доста висока. На 29 октомври обаче излязоха да гласоподават към половината от имащите право на глас в 7-ми квартал. На балотажа обаче нямало да бъде по този начин, заканват се към този момент някои от тарторите на следения избор в Самоков. Те ще гонят проценти на гласуващите, близки до 100-те.

В редакцията на breaking.bg бе получено видео, което разкрива по какъв начин гласоподават жителите на 7-ми квартал, в какви първокласни къщи живеят тарторите на купения избор в Самоков и какъв брой почва му би трябвало да Владимир Георгиев, с цел да бъдат уплътнени, сякаш, „ безпочвените обвинявания “ против него за следения избор в махалата. Вижте видеото:

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР