При всяка епидемия най-големият натиск е върху личните лекари. Новият

...
При всяка епидемия най-големият натиск е върху личните лекари. Новият
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова: Имаме висок брой болни, Омикрон ще ги увеличи още

При всяка зараза най-големият напън е върху персоналните лекари. Новият вариант на COVID-19 - " Омикрон ", няма да направи изключение и най-вече пациенти ще има при общопрактикуващите лекари. Такива са упованията на доктор Гергана Николова.

„ Първо хората се обаждат на персоналните си лекари и първо от тях се търси помощ. Пациентите на домашна терапия са при нас досега, в който се излекуват. Има и следващо наблюдаване на инфектираните и изписани от болница, пост-COVID синдромите още веднъж са при персоналните лекари”, посочи тя пред Нова телевизия.

Д-р Николова изясни, че от Нова година се е нараснал броят на пациентите, които я търсят с позитивни Коронавирус проби и с недоволства. „ На доста от нас ни се наложи да работим, без значение, че бяха почивни дни. Натискът при нас към този момент се засилва”, разяснява медикът.

Относно " Омикрон " общопрактикуващият доктор уточни, че заразява доста по-бързо и елементарно. Поразява повече хората, които са били в контакт с болен или притежател. „ Затова и чакаме доста по-голяма повсеместност на болните, които ще потърсят помощ”, сподели още тя.

По думите ѝ не се съблюдават никакви ограничения, по празниците е нямало и отдалеченост. „ Прегръщаме се, целуваме се, приказваме по-близо. Променяме държанието си и по тази причина се заразяваме по-лесно”, съобщи доктор Николова.

Тя счита, че към момента страната е с висок брой болни. Вълната, която ще пристигна, ще тръгне от високо равнище, предвижда лекарят.

„ Хората, които са имунизирани, ще минат леко през тази зараза. Ние не можем да обещаем, че в случай че си имунизиран, на 100% няма да се разболееш. Това, което споделяме, е че имунизираните няма да стигнат до болница и няма да създадат затруднения. Това е смисълът от ваксинацията”, заключи медикът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР