При всички случаи на изборите на 11 юли ще има

...
При всички случаи на изборите на 11 юли ще има
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Избирателната активност ще реши победителя на изборите

При всички случаи на изборите на 11 юли ще има изненади. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия политологът Димитър Ганев.

Основният фактор, който ще реши спечелилия, е изборната интензивност. Хипотетично, при 45% интензивност по-скоро ще чакаме победа на ГЕРБ поради обстоятелството, че те имат мобилизиран уред, който сигурно ще гласоподава и сигурно ще гласоподава за ГЕРБ. При по-висока интензивност, да вземем за пример 55%, можем да чакаме победа на " ИТН " заради обстоятелството, че там има капацитет за по-голям растеж. Колкото повече хора излязат да гласоподават, толкоз повече гласове ще има за партията на господин Трифонов, съобщи Ганев.

На тези избори не знаем кой ще победи, само че почти знаем кой ще ръководи. По всяка възможност ще се предложи кабинет с мандата на ИТН, след съдружни договаряния сред " ИТН ", " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! ". Дори този кабинет да няма парламентарно болшинство, той най-вероятно ще бъде подсилен от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, тъй като те нямат различен ход, уточни политическият анализатор.

Със сигурност обаче ще има конфликт в Народното събрание при правенето на бюджета, което ще е в къс проект – бюджетът може би ще стартира да бъде изготвян през септември и импортиран през ноември, добави Димитър Ганев.

Кабинетът, който ще се сформира, ще има темперамент като служебния, без ярки политически лица, с експертен темперамент. Вероятно поради опазване на положителните връзки с президента, трите партии, които се чака да сформират кабинет, ще запазят в новото държавно управление част от министрите от служебния кабинет, предвижда още политологът.

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР