При всички случаи е добре да имаме редовно правителство и

...
При всички случаи е добре да имаме редовно правителство и
Коментари Харесай

Румяна Бъчварова: При всички случаи е добре да имаме редовно правителство

При всички случаи е добре да имаме постоянно държавно управление и това държавно управление, което има ясна външна рамка, т.е. реализиране на избрани цели – еврозоната, Шенген, поддръжката за Украйна, би трябвало да стартира работа и по огромните тематики. Това сподели Румяна Бъчварова – някогашен вицепремиер и министър на вътрешните работи в държавното управление на " Борисов “ 2, някогашен дипломат на България в Израел, в предаването " България, Европа и светът на фокус “ на Радио " Фокус “.

Един от целите на ръководството би трябвало да бъде цифровата промяна. " Това е главният механизъм, през който ще се развива стопанската система ни, районите, а по някакъв метод и вътрешногруповите връзки в страната. Само с нововъведения можем да създадем стъпка напред “, акцентира Бъчварова.

Във фокуса на бъдещото ръководство би трябвало да бъде развиването на демократичните процеси у нас и ангажирането на хората в тези процеси. " На първо място излиза въпросът за това по какъв начин най-адекватно може да отразим своето политическо мнение, своя избор. Въпреки че след няколко месеца предстоят избори и има заплаха те да са малко по-сложни, в случай че имаме избори 2 в 1, никой сега не се е обърнал към изборния закон, не е ревизирал по какъв начин ще работят машините в една такава обстановка. Това също е доста, доста огромна тематика, тъй като в случай че имаме подобен огромен % на невалидни бюлетини, каква е легитимността на демократично определените институции? “, разяснява Бъчварова.

Сред главните цели на държавното управление би трябвало да бъде и демографският проблем. В момента обаче няма демографски политики, не се и приказва за тях. Изработването на такива изисква съществени старания, а резултатите от тях стават видни едвам след 10-15 години, уточни тя.

" Демографията е единствено част от огромния проблем – ръководството на човешките запаси в страната. Ние имаме потребност от избрани експерти, от избрани квалификации, а за тях трябват хора. И трябват политики, които да могат да стартират да ги приготвят за тези функции, по този начин, че те да се включат в избран миг в общия развой на развиване. Тези проблеми са свързани и ние би трябвало да се опитваме да ги решим в комплекс. Необходима е една обща визия за това накъде вървим “, изясни Румяна Бъчварова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР