При тестовете за учениците има сериозни съмнения за корупция и

...
При тестовете за учениците има сериозни съмнения за корупция и
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов изобличи Киро Язовиро: Съобщава неверни данни - казва, че за три дни са ваксинирани 90 000 души. Поставени са 90 000 дози, 70-80% от тях може да се окаже, че са бустерни

При тестванията за учениците има съществени подозрения за корупция и корист с държавни средства. По този мотив ще отправим формален въпрос пред министър Сербезова. Имаме доста съществени данни за хора, докладвали пред общественността резултатите от състезанието, компании, които са предпочетени пред други. Това съобщи по телевизия “Нова нюз “ проф. Костадин Ангелов, някогашен здравен министър.

“Става дума за проведена незаконна група, която е злоупотребила с доверието на българските жители, на гърба на децата ни. Има съществени подозрения, че министър Кацаров е забъркан, непрекъснато лъжеше ", изясни той.

Той разкри, че служебното държавно управление се е отказало от доставка на " Новавакс ".
свързани новини14947преди 2 часа
" Кирил Петков оповестява погрешни данни - споделя, че за три дни са имунизирани 90 000 души, това не е правилно. Поставени са 90 000 дози, 70-80% от тях може да се окаже, че са бустерни дози ", показа професорът.

По думите му държавното управление е било подведено то здравното министерство с прогнозната цена от 8 лв. на тест, когато е била 2-3 лв..

Според него е трябвало да се каже, че ще бъде въведен зелен документ и да се даде време да се имунизират оптимално доста хора.

" Лечебните заведения не са подготвени за пета вълна. В момента в аптечната мрежа има дефицит на медикаменти за справяне с коронавирус. Да кажат какъв брой са първите дози, какъв брой са вторите и какъв брой бустерните по области ", прикани той.

По думите му постоянно когато има висока заболеваемост, тя е съпроводена с вземането на бързи и смели решения. " Ваксините са задоволителни за българските жители. Стойчо Кацаров нанесе съществени вреди върху опазването на здравето ", сподели още проф. Ангелов.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР