При такива военни програми (за покупка на военна техника -

...
При такива военни програми (за покупка на военна техника -
Коментари Харесай

Възможно е САЩ да ни предложат банков заем за изтребителите Ф-16

При такива военни стратегии (за покупка на военна техника - б.р.) държавното управление на Съединени американски щати работи с непосредствено заплащане едновременно. Вероятно Щатите ще предложат на българската страна да вземе банков заем , с цел да заплати цялата сума, а по-късно да заплаща съответните вноски на банката.

Преговорите са " обречени на триумф, макар че е допустимо да се удължат леко ". Може да има взаимни отстъпки , най-много от страна на България .
Това стана ясно от думите на о.р.полк. Любен Лозанов пред БНР . Той е някогашен боен водач и е отговарял за сигурността на полетите в Щаба на Военновъздушните сили.
 Николай Ненчев чака по-висока цена за F-16 от плануванаъа
Николай Ненчев чака по-висока цена за F-16 от плануванаъа

Според него в случай че има предварителни избори президентът ще избере " Грипен "

Припомняме, тази заран за Съединени американски щати отпътува българска делегация, която да договаря за цената и периодите за доставка на изтребители Ф-16. В делегацията ни са представители от няколко институции - Министерството на защитата и на Военновъздушните сили, както и на министерствата на финансите и на стопанската система. Министърът на защитата Красимир Каракачанов изясни, че ще се договаря в границите на закрепената от Народното събрание цена, без да понижава качествата на самолетите.

Първоначално България беше подготвена да даде 1,8 милиарда лв., само че Народното събрание одобри опция за повече пари . Първоначалните упования на министъра на защитата са подписването на контракта да е през юни или юли, а от Съединени американски щати показаха подготвеност две години по-късно да ни доставят 8 самолета .
 Изпращаме българската делегация да договаря за изтребители в Съединени американски щати
Изпращаме българската делегация да договаря за изтребители в Съединени американски щати

Цената и вноските в центъра на договарянията

По думите на полковник от запаса Лозанов " Става дума за комерсиална договорка и пресечната точка с нашите благоприятни условия ще е при цена от към 2,5 милиарда лв. " .

" Според мен към този момент текат предварителни диалози през посолството на Съединени американски щати в България. По всяка възможност ще купим самолети Ф-16, които леко ще бъдат осакатени от позиция на въоръжение и благоприятни условия и може би на по-висока цена ", разяснява о.р.полк. Лозанов. " В нашата войска има няколко вертолета, които съвсем не летят, и три транспортни самолета. Друго въоръжение не е импортирано .
Бойна техника и бойни платформи нямаме. Радарите едвам смогват да дадат картина на въздушната конюнктура. Този дълъг интервал на занемаряване на армията като детайл на националната ни сигурност и разчитане на атлантическата взаимност и това, че като сме в НАТО, ще важи Член 5, докара до този печален резултат ", съобщи полк. Лозанов.
 Сумата и вноските - подводните камъни в договарянията за изтребители
Сумата и вноските - подводните камъни в договарянията за изтребители

Министър Каракачанов не се тормози за периодите

Според него в този момент към този момент ни е мъчно да приемем обстоятелството, че ние сме със остарялото си въоръжение от Варшавския контракт, добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР