При специализирана полицейска акция в област Благоевград към момента са

...
При специализирана полицейска акция в област Благоевград към момента са
Коментари Харесай

МВР клещи: Четирима търкат килии в РПУ-Благоевград

При профилирана полицейска акция в област Благоевград все още са арестувани четири лица, сподели на брифинг пред постройката на Второ районно ръководство шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград ст. комисар Георги Кандев.

Полицейската акция е в границите на разпоредената от основния секретар на Министерство на вътрешните работи национална интервенция за противопоставяне на стандартната и битовата престъпност, както и против нарушаванията и закононарушенията, свързани с изборните права на жителите, уточни ст. комисар Кандев.

Към 10:00 часа през днешния ден при полицейската интервенция на територията на област Благоевград са арестувани четири лица, които са известни на органите на реда, свързани са и с закононарушения и нарушавания на публичния ред и в минали интервали, както и при минали избори, уточни Кандев. Те са арестувани според Закона за Министерство на вътрешните работи за 24 часа, ревизират се и по отношение на закононарушения, свързани с изборните права на жителите.

В рамките на акцията са построени 29 контролно-пропускателни пункта на територията на региона, тествани са 379 лица и 280 автомобила. Проверени са четири сигнала, свързани с нарушаване на политическите права на жителите, уточни ст. комисар Георги Кандев.

До момента са формирани 15 протокола за предизвестие по Закона за Министерство на вътрешните работи, извършени са 16 беседи с водачи на етнически общности. Проверени са и 29 рискови зони и места на територията на регионалната дирекция. Съставени са 18 акта за определяне на административни нарушавания и 51 фиша.

През вчерашния ден има арестувана жена в границите на полицейската интервенция, която е с мярка задържане под стража до 72 часа, стана известно още на брифинга.  Акцията продължава до 2 октомври, сподели още ст. комисар Георги Кандев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР