При съвременните военни конфликти бързото засичане и класифициране на заплахите,

...
При съвременните военни конфликти бързото засичане и класифициране на заплахите,
Коментари Харесай

Полк. Моше Манор: Бързото засичане и класифициране на въздушните заплахи е ключово за съвременните военни конфликти

При актуалните военни спорове бързото засичане и систематизиране на заканите, идващи от въздуха, е от основно значение. Това съобщи израелският полковник от запаса Моше Манор по време на семинара „ Изграждане на съвременна защита в епоха на възходящи военни закани “, който се организира през днешния ден в София.  Преди да се уволни от армията той е бил командващ на системата от всички наземни детектори, идентифициращи закани в небето над Израел.    

Той предвижда, че главен детайл на всеки предстоящ спор ще бъде потреблението на безпилотни апарати и балистични ракети. Няма да има открита фронтова линия, тъй като опасността може да пристигна отвред – заради опцията да се пускат дронове и ракети от огромни дистанции. При войната в Украйна, да вземем за пример, са употребявани безпилотни апарати, способни да изминат 2500 километра.
Същевременно се чака от ден на ден да се употребяват свръхзвукови ракети.  

Това слага провокации пред технологиите, ориентирани към засичане и идентифициране на рисковете от въздуха. Радарите би трябвало да са в положение да засичат по едно и също време голям брой въздушни цели, летящи на друга височина и с друга скорост, идващи от разнообразни направления. Това би трябвало да става с огромна експедитивност, с цел да може системите за Противовъздушна отбрана и ПРО да реагират в точния момент.  

Развойната активност на Израел в аерокосмическата сфера е ориентирана към намирането на решения в тази посока. На семинара беше показан мултифункционален радар на компанията IAI - ELTA Systems, който е част от системата за противовъздушна защита „ Железен купол “.

При интерес от въоръжените сили на България израелската страна е подготвена да достави такива системи в къси периоди. 
„ Залагаме на кооперирането, работим извънредно доста с локалните промишлености “, уточни о.з. полковник Моше Манор.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР