При съгласуването на протеста с мен, нито една от отговорните

...
При съгласуването на протеста с мен, нито една от отговорните
Коментари Харесай

Терзиев: При съгласуването на протеста с мен нито една институциия не даде знак, че се очакват провокации

При съгласуването на митинга с мен, нито една от виновните институции не даде знак, че се чакат провокации и проблеми. А единствено при такива сигнали, информации и упования от органите на реда, кметът може да не съгласува събитието. Законът е явен – отговорността е на уредниците и на Министерство на вътрешните работи.

Това споделя кметът на София Васил Терзиев след погрома, който футболни почитатели и агитки причинаха по време на евроквалификацията на Националния стадион и невижданите конфликти с полиция и жандармерия.

Протестът остана кротичък единствено на хартия и пострадаха хора, обобщава Терзиев.

Болеше ме и като жител, и като кмет на София да виждам по какъв начин всичко към нас се унищожава, опожарява и чупи съзнателно. Още нощес подредих регионът да бъде изцяло възобновен. Аварийните екипи на Столичната община бяха на терен цяла нощ, а чиновниците им не се прибраха при фамилиите си, с цел да се погрижат за възобновяване на вредите. Над 80 детайла от градската инфраструктура са с открити вреди след вчерашните събития - счупени или изгорени колчета, контейнери и кошчета, кашпи, стоянки за колела. Опожарен е и автомобил на Общинската полиция. Столичната община ще изиска от уредника на митинга да възвърне вредите по обществената инфраструктура, осведоми Терзиев.

Кметът написа в обществената мрежа, че всеки митинг е част от демократичния развой на изложение на мнение. " Участвал съм в митинги на демократичната общественост, на които хората не се опасяваха да идват с децата си, с домашни любимци, с колела. А след нас даже цветята в алеите оставяхме непокътнати. Въпрос на гражданска съвест и отговорност е да пазим София, за чието облагородяване плащаме всички ", прибавя Терзиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР