При ракетно нападение срещу украинския град Днипро са ранени най-малко

...
При ракетно нападение срещу украинския град Днипро са ранени най-малко
Коментари Харесай

Деветима ранени при руски удар срещу Днипро

При ракетно нахлуване против украинския град Днипро са ранени минимум деветима. Украинският министър на вътрешните работи Игор Клименко разгласи в Телеграм, че ракетата е уцелила многоетажен жилищен блок в центъра на града. " Засега знаем за деветима ранени, измежду които две деца ", оповестиха управляващите.

" Отново съветски ракетен гнет ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски. Украйна ще " направи всичко, с цел да потърси отговорност от Русия за експанзията и терора против нашия народ ", увери Зеленски.

Ударът против Днипро бе подхванат единствено часове, откакто Москва заяви, че е прехванала две украински ракети в югозападната част на страната. От осколките на една от тези ракети са били ранени минимум 15 души в град Таганрог, по данни на съветските управляващи.

Денят на украинската държавност

Украинският президент насочи към народа си обръщение, изпълнено с вяра във връзка Деня на украинската държавност 28 юли. Зеленски даде обещание на младежите в страната несъмнено и свободно бъдеще в тяхната татковина. " Държавата може и би трябвало да ги сътвори безусловно всички благоприятни условия за заслужен, цивилизован и сигурен живот. За свободен живот ", сподели президентът.

Денят на украинската държавност бе въведен от Зеленски преди две години. Той е обвързван с християнизирането на средновековното царство Киевска Рус през 988-а година. От идната година ще бъде преместен с 13 дни в сходство с неотдавна признато парламентарно решение, с цел да дава отговор на грегорианския календар.

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР