При професионалния хазарт няма зависимост, там има много голяма дисциплина.

...
При професионалния хазарт няма зависимост, там има много голяма дисциплина.
Коментари Харесай

Психиатър: 3% от българите са хазартно зависими

При професионалния хазарт няма взаимозависимост, там има доста огромна дисциплинираност. При хазартната взаимозависимост, която преглеждаме като психологично разстройство, това не е по този начин. Човек има потребност от вълнението и еуфорията, които съпровождат залаганията. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия психиатърът доктор Светлозар Василев, съобщи вести.бг.

Има доста личностни предпоставки, които водят до тази взаимозависимост. Говорим за взаимозависимост, когато човек се усеща захласнат от концепцията да залага, да загуби доста пари, да пострада неговата персонална истортия, почитание, работа, съобщи доктор Василев.

Той заяви, че съгласно последните изследвания 3% от популацията в България има
хазартна взаимозависимост. Най-вече това са младежи сред 18 и 30-годишна възраст, които нямат кой знае какъв брой развити обществени умения, прочувствена компетентнност и зрялост. Когато те се усещат потиснати, мрачни, употребяват хазарта, с цел да си докарат страст, тръпка, да завоюват пари. Голяма част от тях не ги интересуват толкоз парите, а страстите, които идват с хазарта, изясни специалистът.

Това е много комплициран проблем – с неговата прочувствена, биологична и обществена страна. Нека да се намерения за политики за лекуването на тези хора. Има потребност от политики в тази област, сподели още доктор Светлозар Василев.

Припомняме, че през днешния ден Народното събрание записа в дефинитивно признатите промени в Закона за хазарта, че лиценз за образуване на лотарийни игри, като се изключи лотария, бинго, кено и техните разновидности, може да бъде публикуван единствено на страната. Държавно дружество " Български състезателен тотализатор " ще осъществява дейността с нает от него личен състав в лични или наети пунктове, които са обособени и обозначени като пунктове за лотарийни игри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР