При проблеми с водоснабдяването ВиК-Сливен“ да поема ангажименти към хората

...
При проблеми с водоснабдяването ВиК-Сливен“ да поема ангажименти към хората
Коментари Харесай

Стефан Радев: Гражданите да бъдем третирани като клиенти на „ВиК“, а не като на длъжници, които трябва да се молят за качествена услуга

При проблеми с водоснабдяването „ ВиК-Сливен “ да поема задължения към хората и да ги съблюдава, в това число с обезпечаването на водоноски при неналичието на вода. Това съобщи кметът Стефан Радев пред публицисти, с цел да разяснява обстановката с продължителното прекъсване на водата преди няколко дни.

„ Става дума за достолепието на хората. Като жители разбираме, че има компликации, че се осъществя огромен план, само че това, което чакам, е всички жители да бъдем третирани като клиенти на „ ВиК “, а не като на длъжници, които би трябвало да се молят, с цел да получат качествена услуга. Дори когато има проблеми, да се поемат задължения, да се споделя по кое време ще бъдат отстранени, респективно - да се съблюдават, да се подхващат дейности за улеснение на жителите, които са затруднени поради липса на вода, включително и водоноски. Нормално е в тези горещи дни да е притеснително за всички хора, за фамилиите с дребни деца и възрастните хора, които търпят неудобства. Трябва да се работи по-интензивно, да има доста по-добра връзка от страна на сдружението “, безапелационен е Стефан Радев.

Той чака съответна реакция за усъвършенстване на дейностите по осъществяване на водния цикъл посредством включване на повече групи за работа, в това число и в нощните часове, където е допустимо. Кметът приканва още за понижаване до най-малко на спиранията на водата, жителите да бъдат предупреждавани рано, да се асфалтират улиците, по които водопроводите към този момент са положени.

Участието на Община Сливен във„ ВиК “ е едва5,76процента, 90процента еучастиетона страната,аостатъкът– надругите триобщини– Нова Загора, Твърдица и Котел, сподели през днешния ден кметът Стефан Радев в отговор на журналистически въпрос. Това значи, че поради минималното си присъединяване общините не могат да въздействат на политиката на сдружението. Кметът акцентира, че занапред предстоят разисквания сред четирите общини по какъв начин ще продължат работата си с сдружението. За качеството на ВиК - услугите контролът се прави от Комисията по енергийно и водно контролиране.

Стефан Радев напомни, че единственият инструмент, който може да ползва Общината за налагане на наказания, е наредбата, която планува възобновяване на разкопаните сектори да се извърши от строителите в 6-месечен период.

„ Наредбата не е планувана за такива огромни обекти, само че по този начин или другояче актовете, които постановяваме, бяха доказани от съда, без значение че изпълнителите имат дълъг период по разрешението за градеж “, сподели още кметът. Той напомни, че преди две години Министерство на регионалното развитие отпусна средства на „ ВиК-Сливен “ посредством ВиК-холдинга и погаси всички остарели отговорности на сдружението.

„ Нямам информация за отговорностите все още, само че считам, че са насъбрани нови и това е риск за естественото осъществяване на активността “, съобщи кметът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР