При посещение на Драгоманското блато, екоминистарът обследва щетите от възникналия

...
При посещение на Драгоманското блато, екоминистарът обследва щетите от възникналия
Коментари Харесай

Екоминистърът огледа щетите от пожара в Драгоманското блато

При посещаване на Драгоманското тресавище, екоминистарът обследва вредите от зародилия през вчерашния ден пожар и съобщи, че в случай че пожарът е породен съзнателно това е закононарушение против природата .

Припомняме, че през вчерашния ден пламна пожар в Драгоманското тресавище. По първична информация огънят е засегнал и двете предпазени зони от мрежата Натура 2000, които се намират в територията на Драгоманското тресавище. З асегната е и туристическата инфраструктура. Пожарът се е разпрострял и отвън територията на блатото, като по данни на Групово дело Пожарна сигурност и отбрана на популацията общата наранена територия е към 1000 дка.
 Снимка 463064
Източник:

Днес по-рано кметът на Драгоман също изрече своята позиция по случая. Той съобщи, че съгласно него палежът е тенденциозен , защото при идването на пожарникате, огънят е бил от вътрешната страна на открито . " Няма по какъв начин да е станало повърхностно, има някакъв интерес блатото да се пали . Преди 6 месеца пламтя устойчиво и изгоря огромна част от блатото. Трябва да се вършат следствия . Не бива откакто се изгаси пожарът, това да се не помни. Просто органите да си свършат работата ", добави Иванов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР