При пълна прозрачност преминава довереното изграждане на изходния код на

...
При пълна прозрачност преминава довереното изграждане на изходния код на
Коментари Харесай

ЦИК: Участниците във вота ще имат достъп до изходния код на машините от днес

При цялостна бистрота минава довереното създаване на изходния код на машините за гласоподаване и тяхното засвидетелствуване. Това увери заместник-председателят на ЦИК Росица Матева по БНР.
След като в петък сполучливо бе генериран кодът, който подсигурява софтуера, през днешния ден партиите и обединенията, регистрирани в ЦИК, ще имат достъп до цялата документи, Матева разясни:
„ Достъп до изходния код ще бъде възложен през днешния ден в 14.00 часа в постройката на Министерството на електронното ръководство, за което всички регистрирани в ЦИК представители на партии и обединения са известени в петък вечерта. След като завърши това доверено създаване, ще имат право да участват, да им се обезпечи достъп до изходния код, до цялата документи, защото довереното засвидетелствуване на сходството към момента не е завършило и Министерството на електронното ръководство ще даде достъп до всички данни, свързани с засвидетелствуване на сходството и до изходния код, който беше генериран при довереното създаване в петък “.
Матева увери, че най-късно във вторник Министерството на електронното ръководство, Българският институт по стандартизация и Българският институт по метрология ще приключат процедурите по инспекция на машините и софтуера, като редом върви и инсталирането му на над 9 000 машини, те би трябвало да бъдат доставени до секциите за гласоподаване в събота.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР