При пълен консенсус с гласовете на всички политически партии предложението

...
При пълен консенсус с гласовете на всички политически партии предложението
Коментари Харесай

Деси Атанасова обясни колко трябва да е партийната субсидия

„ При цялостен консенсус с гласовете на всички политически партии предлагането за връщане на надвнесените дотации на политическите партии беше признато. Утре следва неговото разискване в пленарна зала. Надявам се, че ще има спор по текстовете, само че ще бъде подкрепено от всички ”. Това съобщи националният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова в студиото на „ Плюс-Минус. Коментарът след новините ”, оповестява Блиц.

„ Единодушно приехме текстовете, защото става въпрос за обществени средства, които са били получавани от всички в повече – по 2 лв. на глас. Задължително и по най-бързия метод те би трябвало да бъдат върнати. Прегласувахме текстовете, създали сме някои корекции. Предполагам, че на следващия ден ще бъдат признати ”, уточни националният представител от Българска социалистическа партия Пенчо Милков.

Според Десислава Атанасова тематиката не е нова за ГЕРБ и през 2016 година те са предложили понижаване на партийните дотации. „ Още през 2016 година ние бяхме политическата мощ, която предложи с план на решение на Народното събрание намаляване на партийните дотации на 1 лев. Това беше в резултат на вота на над 2,5 млн. български жители, които позитивно дадоха отговор на този въпрос на референдум. По-късно отново обсъждахме въпроса за намаляването на дотациите. Почти постоянно при приемането на бюджета той поражда полемики ”, сподели тя.

„ През седмицата чух какви ли не избрания, даже че употребяваме тематиката за спешен PR. ГЕРБ не е в рецесия. Ние сме най-одобряваната политическа партия, нямаме потребност от подобен PR ”, уточни още Атанасова.

Пенчо Милков изясни, че в света има две функциониращи системи. „ Едната е тази, при която липсва финансиране на политическите партии от страната. Така е в Съединени американски щати. При другата, която е в Европа, като се изключи Швейцария, политическите партии получават финансиране ”, сподели той. Според него това се прави, с цел да може политическата система да бъде постоянна, светла и законна.

„ С 1 лев партийна дотация не може да се води партиен живот. Това, което партиите правят, в това число и нашата е, че със сумата, която е дадена, ние съумяваме да достигнем до хората. Сумите се дават за постигане на нашите политически визии до тях ”, уточни Милков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР