При отрицателни и ниски температури предпазната маска бързо се намокря

...
При отрицателни и ниски температури предпазната маска бързо се намокря
Коментари Харесай

Внимание: Как маските ни вредят в студа

При негативни и ниски температури защитната маска бързо се намокря и става безусловно неефективна, даже може да аргументи кожни проблеми. Това заяви доктор Надежда Чернишова, предава БГНЕС.

„ Не е нужно да носите маска на улицата. Когато дишаме през маската, върху нея се образува влага, а мократа маска не оказва помощ за предотвратяване от вируси. За да може дейно да бъде избегнато заразяване, наложително при влизане в топло помещение извън, маската би трябвало да се сменя с нова и суха “, поучава експертът.

Д-р Чернишова също предизвести, че при мощни студове влажната маска се допира до кожата и води до измръзване и редица проблеми с кожата.

Дерматорогът доктор Олга Андриянова пък предизвестява, че излагането на ниски температури, изключително дълготрайно време, е нездравословно за кожата толкоз, колкото и мощното слънце. За да се понижат отрицателните резултати от студеното време, лекарят посъветва да се обърне внимание на приема на хранителни добавки. Задължително е и използването на овлажняващи кремове, само че не на водна основа, тъй като при заледяване в кожата те стават на лед и я повреждат.

При първи признаци на алергия наложително се обърнете към доктор, поучават специалистите. Първите признаци на алергия към студа са поява на отоци, зачервяване и сърбеж на откритите сектори, изложени на мраз. Продължителното излагане на леден въздух също може да аргументи уртикария, съпроводена от сърбеж и парене.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР