При отлични условия и организация се проведе третият детски футболен

...
При отлични условия и организация се проведе третият детски футболен
Коментари Харесай

Хлапетата, Металург и Арес спечелиха титлите на купа Възраждане

При отлични условия и организация се организира третият детски футболен шампионат Купа " Възраждане ", в който взеха присъединяване 28 тима. В него играха дребни гении, родени след 1 януари 2014 година. Състезанието бе проведено от столичния регион " Възраждане " по случай 24 май, Деня на детето 1 юни и празника на региона. На терените на комплекс " Спортна София " бе в действителност горещо, като участниците бяха разграничени в три потока.

В първия от тях след доста оспорвани борби победиха гениите на Хлапетата (Благоевград), които на финала победиха ЦСКА с 2:0. В мач за третото място ЦСКА 2 надделя Славия с 3:1, а пети се подреди бойкият отбор на Миньор (Пк). " Жълто-черните " победиха Левски след 2:2 в постоянното време и 2:0 при осъществяването на дузпи. На седмо място се класира Локо (Сф), а на осмо - Беласица.

В поток 2 с купата ликуваха гениите на Металург (Пк), които победиха трагично на финала Ботев 57 с 2:1. С бронзовите медали се окичи отборът на Хлапетата 2, който победи Възраждане 2020 с 5:2.

В третия поток на финала Арес надделя Хлапетата 3 с 3:1, а в мача за бронзовите медали Надежда (Доброславци) се наложи над Септември.

Турнирът бе открит от първия вицепрезидент на БФС Емил Костадинов и кмета на Район " Възраждане " Савина Савова, които извършиха алегорично първия начален удар на " безконечното дерби " Левски - ЦСКА. Мачът бе свирен от асистента Георги Тодоров, който бе част от бригадата на Никола Попов във финала за Купата на България на 15 май.

" Много се веселя, че съм измежду толкоз доста деца, които обичат безпределно футбола. Искам да ви пожелая да се трудите настойчиво и да продължавате да се отдавате на най-прекрасната игра на света ", сподели в приветствието си Костадинов, който бе нападнат от десетки гении и техните родители за фотография. Водеща на откриването и закриването на шампионата бе известната тв журналистка Петя Кузева.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР