При операция на Специализираната прокуратура и Главна дирекция "Национална полиция"

...
При операция на Специализираната прокуратура и Главна дирекция "Национална полиция"
Коментари Харесай

Гешев с подробности за акцията в град Левски

При интервенция на Специализираната прокуратура и Главна дирекция "Национална полиция " през днешния ден е арестувана незаконна група от осем "ало-измамници " - седем на територията на град Левски и един на територията на София. Това заяви на брифинг в град Левски заместник-главният прокурор Иван Гешев.

"Той посочи, че това е второто съществено дело от групата на така наречен "ало измами ". Голяма част от тези закононарушения се правят от лица с невисок обществен статус ", сподели още той.

"Не можем да позволим на такива групи хора да тормозят възрастните хора в страната. Държавата е в дълг на възрастните хора ", разяснява Гешев.

"Целта на акцията ни е към края на годината и най-късно началото на лятото идната година равнището на тази престъпност да бъде сведено до много по-ниски равнища. С приключването на огромните незаконни групи равнището на тези закононарушения се чака да бъде доста по-ниско след 6-8 месеца. Престъпниците живеят в лукс като крадат от българските пенсионери ", уточни зам.-главният прокурор.

"Разбирането на управлението на прокуратурата, което среща поддръжка от изпълнителната власт и от премиера, е, че заплатите на прокуратурата са от парите на българските данъкоплатци и по тази причина би трябвало обществено да се знае какво работи прокуратурата ", добави Гешев.

"Длъжни сме да разбираем на хората какво вършим за тези пари и тази гласност е нужна от всички, които се устоят от парите на жителите ", разяснява заместник-главният прокурор.

По думите на Гешев у арестуваните са открити десетки телефони, над един кг злато и други материални доказателства. Те имат първокласни коли и къщи. Очаква се на следващия ден да бъдат повдигнати обвиняванията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР