При новите заразени в северната част на Китай се забелязва,

...
При новите заразени в северната част на Китай се забелязва,
Коментари Харесай

Китай привнесе коронавирус от чужбина - почти напълно безсимптомен

При новите инфектирани в северната част на Китай се вижда, че вирусът има по-дълъг инкубационен интервал спрямо по-ранните случаи, което посочва, че той се трансформира до момента в който се популяризира, съгласно китайски медицински специалист, предава Reuters, представени от " Фокус ".
Въпреки че Китай овладя значително епидемията на своя територия, в последните дни бяха открити още няколко дребни огнища на ковид в северните провинции Джилин и Хъйлундзян, което провокира терзания за втора вълна.
Китайският медицински експерт Циу Хайбо, който е част от експертната група Националната здравна комисия съобщи, че инкубационният интервал на вируса при пациентите в северната част на страната е по-дълъг от този при болните в Ухан, градът, в който стартира пандемията.
" Това основава проблем, тъй като те нямат никакви признаци. Така че когато се събират със фамилиите си не виждат казуса и ставаме очевидци на дребни огнища на болестта ", сподели Хайбо пред Китайската централна телевизия (CCTV).
Освен това пациентите в северната част на страната са преносители на вируса по-дълго, в сравнение с болните в Ухан и им е лишило по-дълго време да се излекуват от болестта, както сочат тестванията за COVID-19, извършени в двете провинции.
Симптомите също се разграничават. Пациентите в северната част на Китай по-рядко подвигат температура, а провалите от вируса се отразяват главно на белите им дробове, не и на други органи, съгласно медицинският специалист.
Той добави, че вирусът, който се следи в Северен Китай най-вероятно е донесен от чужбина, което може да изясни разликите. Хайбо не посочи от кое място може да е пристигнал вируса, само че двете провинции Джилин и Хъйлундзян граничат с Русия.
 
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР