При най-голямата размяна на затворници от началото на войната насам

...
При най-голямата размяна на затворници от началото на войната насам
Коментари Харесай

Киев и Москва осъществиха най-голямата размяна на пленници д...

При най-голямата замяна на пандизчии от началото на войната насам двете страни си трансферираха общо 218 дами, оповестява bTV.

96 дами, служещи в украинската войска, са били върнати. Други 12 са били цивилни.

„ До последно не знаехме къде ни водят. Качиха ни на аероплан, по-късно на рейс и тогава разбрахме, че пътуваме към Запорожие. Но до момента в който не пресякохме фронта, не можехме да повярваме “, споделя Виктория Обидина, освободен лекар от батальона „ Азов “.

 
Виктория Обидна, боен лекар Снимка: bTV
От Министерството на вътрешните работи на Украйна обясниха, че някои дами са били в затвори от 2019 година, откакто са хванати от управляващите, подкрепяни от Москва, в източните елементи на страната.
Военнослужещи дами се завърнаха в Украйна Снимка: bTV
110 са рускините, прибрали се вкъщи.
Руските удари са развалили 30% от електроцентралите
Положението в Украйна е сериозно след следващите съветски удари по енергийна инфраструктура, обявиха управляващите в Киев.

Според президента Зеленски през последната седмица са унищожени 30% от електроцентралите в страната.

След засилените съветски офанзиви с ирански дронове през последните дни през днешния ден Киев разгласи, че счита да скъса дипломатически връзки с Техеран:

„ Изпращаме публична молба към държавното управление на Израел да ни доставят незабавно системи за противовъздушна защита и да стартираме качествено съдействие “, разгласи Дмитро Кулеб, външен министър на Украйна.

При днешните удари са изумени енергийни уреди в Киев и в Днипро в Централна Украйна. Части от двата града, както и Житомир, са без ток и вода.

 В съветския град Ейск потърпевшите след рухването на съветския изтребител Су-34 върху жилищен блок станаха 19. 15 са починали, измежду които 3 деца. 68 души са били избавени. Двамата водачи на изтребителя са катапултирали.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР