При настоящите обстоятелства Китай и САЩ трябва да се обединят

...
При настоящите обстоятелства Китай и САЩ трябва да се обединят
Коментари Харесай

Радио Китай: Китай и САЩ трябва да се обединят в борбата с епидемията

" При актуалните условия Китай и Съединени американски щати би трябвало да се обединят в битката с епидемията ", сподели през вчерашния ден китайският ръководител Си Дзинпин в телефонен диалог с американския президент Доналд Тръмп, предава Радио " Китай ".

Телефонният диалог се организира на фона на извънредно бързото увеличение на инфектираните с новия ковид в Съединени американски щати, а въпреки това американски политици се пробват да политизират епидемията и да опетнят Китай, което съществено накърнява взаимните старания на двете страни за преодоляване на болестта.

След експлоадирането на епидемията от новия ковид Китай осведоми СЗО и съответните страни за болестта, показа навреме с всички генната поредност на вируса и опита си в предварителната защита на епидемията и лекуването, както и оказва нужната помощ на съответните страни. Китай ще продължи да прави това и в бъдеще, съобщи Си Дзинпин.

В подтекста на световното разпространяване на ковид обединяването на Пекин и Вашингтон е техен ангажимент пред света. Световната здравна организация е обезпокоена, че страните със слаби здравни системи може да бъдат по-тежко застрашени от болестта, а в ерата на глобализацията, в случай че епидемията не бъде овладяна в една страна, то другите не могат да са в сигурност.

Китай и Съединените щати поддържат дългогодишно съдействие и съгласуваност в предварителната защита и контрола на болестите и са водещи в проучванията и създаването на медикаменти. На 16 март двете страни по едно и също време оповестиха, че създадените от всяка от тях вакисини против COVID-19 навлизат в стадий на клинично изпитване. Очевидно е, че съдействието сред Китай и Съединени американски щати е от огромно значение освен за двата народа, само че и за всички страни по света. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР