При нас проверките не спират, в сегашната проверка няма нищо

...
При нас проверките не спират, в сегашната проверка няма нищо
Коментари Харесай

Проф. Николай Габровски: През 2017 г. има ръст от 17% на лекуващите се месечно в „Пирогов“

При нас инспекциите не стопират, в сегашната инспекция няма нищо притеснително, тя ни оказва помощ да се усъвършенства метода на работа. От началото на годината инспекциите са десетки. Това съобщи пред Българска национална телевизия неврохирургът проф. Николай Габровски, заместник-директор по лечебната активност в „Пирогов“.

„Пирогов“ има един огромен дълг, при започване на годината бяха 17 млн. лв. просрочените отговорности, в този момент те за пръв път от доста години насам са намалели, разяснява той.

Проф. Габровски регистрира, че цените на медикаментите и консумативите в болничното заведение през тази година, вследствие на спомагателни съглашения към контракти, са понижени сред 10 и 30%. В ежедневната работа харчим по-малко, регистрира той.

По думите му през болничното заведение минават над 300 000 души всяка година. През 2017 година има растеж от 17% – 4600 души месечно. За нас това е растеж на доверие, при огромния избор на лечебни заведения. Да се приказва, че „Пирогов“ не действа добре, не дава отговор на истината, съобщи той.

Кадрови недостиг в болничното заведение, който да пречи на работата, няма. Постоянно напущат фрагменти, някои от тях се връщат. Все по-трудно ни е обаче. В „Пирогов“ работят над 2100 души, имаме във всички области готови експерти, сподели още проф. Николай Габровски.

Лимитната ни активност е увеличена с 367 000 лева, за нас това е значима глътка въздух, с цел да не връщаме пациенти, регистрира той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР