При нападение срещу Киев тази сутрин, в резултат на падащи

...
При нападение срещу Киев тази сутрин, в резултат на падащи
Коментари Харесай

Част от сградата на Киевската академия по приложни изкуства е унищожена при руския удар

При нахлуване против Киев тази заран, вследствие на падащи фрагменти от ракета, изстреляна от Руската федерация, централната част на постройката на Киевската държавна академия по декоративни и приложни изкуства и дизайн " Михайло Бойчук " бе разрушена, по-специално спортната зала, конгресната зала и изложбеният център. На пространствата на факултетите и аудиторията на институцията са нанесени обилни вреди ", се показва в известието.

Според предварителната информация са били ранени двама души, които са настанени в болница. От министерството допълват, че допустимо най-скоро ще бъде направена оценка на вредите и ще бъдат подхванати ограничения за незабавна реорганизация на разрушените обекти.

Няколко детонации отекнаха в Киев в понеделник сутринта. Военновъздушната защита е прехванала две балистични ракети, изстреляни от съветските сили към Киев, заяви командващият на украинските военновъздушни сили Микола Олешчук. 

Украинският президент Володимир Зеленски пък съобщи след днешния съветски удар с балистична ракета по Киев, че страната му се нуждае от спомагателни системи за противовъздушна защита.

В пост, оповестен на страницата му във Facebook президентът благодари на избавителните екипи, полицията и всички служби, взели участие в елиминирането на последствията от съветския удар от тази заран.

" Руските терористи изстреляха балистична ракета по Киев. За жал, пострадаха домове в един елементарен градски квартал. [...] Отломките се разчистват ", съобщи Зеленски, който също по този начин разгласява фотоси, показващи последствията от съветския удар.

" Повтаряме украинското искане за спомагателни системи за противовъздушна защита, които да обезпечат сигурност за нашите градове и ще спасят животи. Всички ние, които почитаме и пазиме живота, би трябвало да сложим завършек на този гнет ", добави президентът.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР