При нападение, което според властите е било насочено срещу управляващата

...
При нападение, което според властите е било насочено срещу управляващата
Коментари Харесай

Какво става до нас!? Турция потъна в кръв, трима убити и разстрелян депутат при атака срещу партията на Ердоган

При нахлуване, което съгласно управляващите е било ориентирано против ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР), починаха 3-ма души и 9 бяха ранени с огнестрелно оръжие, в това число и народен представител.

Това става в навечерието на парламентарните и президентски избори в Турция, планувани за 24 юни в страната. Според локални хора обаче поддръжниците на ПСР разкрили огън по продавачи в магазин, откакто били посрещнати отрицателно.

Стълкновението е станало в град Суруч в окръг Шанлъурфа. Ранен е депутатът Ибрахим Халил Йълдъз, както и други членове на ПСР. Политиците са провеждали в района пропагандна акция преди предварителните избори. Сред убитите е братът на Йълдъз и двама от нападателите. Полицията е задържала към 10 души.

Според формалната информация групата от политици и поддръжници на ПСР била нападната от въоръжени лица, подкрепящи прокюрдската Демократична партия на народите.

Към момента не е ясно каква ще е реакцията на управляващите след нападението и дали ще има ограничения, ориентирани против прокюрдската партия.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР