При мизерни условия е бил настанен българският отбор на Световното

...
При мизерни условия е бил настанен българският отбор на Световното
Коментари Харесай

Мизерия посрещнала шахматистите ни в Испания

 Шахматни клубове упрекнаха народен представител от ГЕРБ в политизиране на спорта им
При мизерни условия е бил настанен българският тим на Световното състезание по шахмат за кадети в Сантяго де Компостела (Испания).

За това сигнализира гросмайстор Александър Делчев, формален представител на родната делегация на форума. В шампионата, който се организира от 4 до 15 ноември, вземат участие 5 наши девойки и 7 момчета, които са настанени при извънредно неприятни условия, макар платените високи суми.

“Никога, в никакъв случай в моя шахматен живот не съм бил очевидец на такова тежко закононарушение. Платихме по 68 евро дневно за цялостен интернат в 4-звезден хотел, а какво получаваме против тази сума? Хотел, в който на всички места мирише на препарати за заличаване на инсекти (което предизвиква главоболие), неприятни санитарни условия, остарели мебели, отвратителна храна, липса на интернет връзка (което не ни разрешава да се готвим за партиите), студени стаи, направени от 2-местни на 3-местни с слагането на спомагателен диван/легло. Това е дискриминация по отношение на нашата делегация.



Вместо да играем, би трябвало да се борим за храната и оцеляването си. Освен това бяхме принудени да платим за 13 дни, което е друго тежко закононарушение. Хората, които позволиха това, би трябвало да получат сурови санкции. Настоявам да бъдем преместени в различен хотел, подобаващ на 4 звезди или да ни бъде върната половината от заплатената сума ”, се споделя в протестна петиция, подписана от водачите на делегациите на България, Латвия, Украйна, Румъния, Монголия, Грузия, Австрия, Узбекистан и Малта.

Гросмайстор Александър Делеч споделя и за други проблеми, свързани с присъединяване на шампионата.

“Организаторите стопираха всякаква връзка две седмици преди шампионата и аз трябваще да диря телефонния им номер, с цел да се опитам да се свържа с тях - те обаче отхвърлиха да приказват на британски. В игралната зала организацията също е ужасна - 1000 родители висят на открито в дъжда. Не единствено че би трябвало да получим отплата, само че би трябвало да получим и публично опрощение ”, безапелационен е гросмайстор Александър Далчев, представен от Sportal.bg.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР