При масовите протести във Франция срещу спорния закон за сигурността

...
При масовите протести във Франция срещу спорния закон за сигурността
Коментари Харесай

Десетки задържани във Франция на протестите срещу закона за сигурността

При всеобщите митинги във Франция против противоречивия закон за сигурността са арестувани 81 души, съобщи организация AFP с позоваване на източници от министерството на вътрешните работи.

Съобщава се, че по публични данни в съботните демонстрации в страната са взели участие към 130 хиляди души. Организаторите от своя страна оповестяват за половин милион участници, от които 200 хиляди в Париж.

Стигна се до конфликти с полицията, при които пострадаха 62-ма служители на реда. Не се оповестява за потърпевши стачкуващи.

Вътрешният министър Жералд Дарманен осъди деянията на принуждение.

Директорът на правозащитната организация " Репортери без граници " Кристоф Делоар разгласява в Twitter фотография на публицист, ударен с палка по време на митингите. которого во время демонстрации в Париже полицейской блъснал по лицу дубинкой. Делоар съобщи, че полицейското принуждение е недопустимо.

С признатия от долната камара на Народното събрание закон за сигурността управляващите целят да подсигуряват по-добра отбрана на чиновниците на правоохранителните органи и да лимитират снимането на полицейски интервенции . В него има текст, съгласно който публикуването на фотоси на служители на реда при осъществяване на служебните им отговорности се санкционира с санкция до 45 хиляди евро или отнемане от независимост до една година, в случай че задачата на обявата е да аргументи телесни или душевен вреди на чиновниците.
 133 000 стачкуваха във Франция против полицейското принуждение
133 000 стачкуваха във Франция против полицейското принуждение

Нов закон не разрешава да се разгласяват фотоси и видеа на служители на реда

През предходната седмица, с помощта на оповестени видеозаписи, получиха популярност две полицейски интервенции в Париж - при демонтирането на палатки на имигранти и при задържане на негър музикален продуцент.

Предстои законът за сигурността да бъде прегледан и от Сената.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР