При извършения оглед и претърсване в Бургас у заподозрения за

...
При извършения оглед и претърсване в Бургас у заподозрения за
Коментари Харесай

Прокуратурата: У заподозрения за двойното убийство в Лозен е намерена банкова карта на една от жертвите

При осъществения оглед и претършуване в Бургас у обвинения за двойното ликвидиране в Лозен Чавдар Бояджиев са открити военен револвер с пълнител, кутия с патрони и банкова карта на името на убития 27-годишен мъж. Това оповестиха на брифинг от прокуратурата.
От държавното обвиняване подчертаха, че е назначена биологична експертиза, която  да откри дали по конфискуваните движимости в дома на обвинения има следи от двамата убити. Ще се направи и химическо проучване, което да ревизира дали в натривките, взети от ръцете на обвинения, има съществуване на капсулни частици. От експертното умозаключение излиза наяве, че има съществуване на такива, което води до извод, че в непосредствен интервал от време лицето е произвеждало изстрели с огнестрелно оръжие. Заключението на балистичното проучване е, че откритите проектили и гилзи, открити на мястото на убийствата, са изстреляни от открития в управлявания от обвинения автомобил. Има рационални учредения да се счита, че Бояджиев е направил двете убийства, показват от прокуратурата. Той е притеглен в качеството на обвинен за убийството на две лица. Задържан е за период до 72 часа. В понеделник ще бъде прегледано искане за мярка за неотклонение " задържане под стража ".  Обвиняемият 34-годишен мъж е дал детайлности за това по какъв начин е направил двете убийства край Лозен. 
Бояджиев самичък е декларирал, че е направил съзнателно убийство през април 2022 година. За това закононарушение към този момент е освободено управлението на Осмо районно полицейско ръководство в София, заяви зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, който уточни, че е снето доверието от началника на РПУ-то. 
През май 2023 година е бил приет за отговорен за това, че е направил, в съучастничество с други лица, лека телесна щета по хулигански подбуди. Поради обстоятелството, че към този съответен миг той не е бил осъждан, законът задължава съда в Несебър да го освободи от наказателна отговорност и да му наложи административно наказване - санкция от 1000 лв., стана ясно от брифинга. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР