При изследвани 2308 проби с PCR метод за последното денонощие

...
При изследвани 2308 проби с PCR метод за последното денонощие
Коментари Харесай

Над 100 заразени с коронавирусна инфекция у нас

При изследвани 2308 проби с PCR способ за последното денонощие 104 са дали позитивен резултат за коронавирусна зараза. Това сочат данните в Националната осведомителна система. По един случай на Covid-19 има във Велико Търново, Хасково, Кърджали и Перник. По два случая са регистрирани в Благоевград, Пазарджик и Шумен. В Плевен има 4-ма инфектирани с коронавирусна зараза, в Разград - трима души, в Сливен - осем души, в Смолян - 41 души , в София област - четирима души, в София град - 19 души, в Стара Загора - 15 души. Прави усещане, че измежду новите случаи има четирима инфектирани медици - доктор и санитар от София град и двама санитари от Плевен и от Сливен. Така инфектираният медицински личен състав от началото на разпространяването на Covid-19 у нас стават 306 души.

С новоконстатираните случаи общият им брой става 2993 души . Активните случаи все още са 1162 души . За последното денонощие са излекувани 41 души , като с тях общият брой на преборилите инфекцията става 1664 души.

В болница се намират 187 души с COVID-19, от тях 17 са лекувани в интензивни отделения.

Добрата вест е, че за последното денонощие у нас няма нов смъртен случай вследствие на новия ковид.

На Балканите - в нашите прилежащи страни, за които е подадена информация, обстановката с разпространяването на Covid-19 за последното денонощие е следната: в Република Северна Македония са регистрирани 87 нови случая, в Сърбия - 69 нови случая, в Турция - 993 нови случая.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР