При израелски удари по южния град Рафах в Газа през

...
При израелски удари по южния град Рафах в Газа през
Коментари Харесай

Израел с нови удари по град Рафах в Газа

П ри израелски удари по южния град Рафах в Газа през нощта са били убити 13 души, в това число девет деца, съобщиха здравни чиновници от палестинския анклав, представени от АП.

Израел прави съвсем ежедневни въздушни набези против Рафах, където повече от половината от 2,3-милионното население на Газа е потърсило леговище от боевете на други места. Той също по този начин даде обещание да разшири сухопътната си атака към града на границата с Египет макар апелите за въздържаност от интернационалната общественост, в това число от страна на Съединени американски щати. 

Вчера Камарата на представителите утвърди пакет от помощи на стойност 26 милиарда $, който включва към 9 милиарда $ филантропична помощ за Газа.

Войната в Газа бе провокирана от невижданото нахлуване на групировката " Хамас " против Израел на 7 октомври, когато по данни на Израел бяха убити близо 1200 души, а към 250 бяха отведени като заложници в Газа.

По данни на здравното министерство на " Хамас " броят на убитите палестинци от началото на израелското нахлуване към този момент е надхвърлил 34 000.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР