При изпълнение на Европейска заповед за разследване, издадена от Федерална

...
При изпълнение на Европейска заповед за разследване, издадена от Федерална
Коментари Харесай

СГП събра веществени доказателства при изпълнение на европейска заповед за разследване

При осъществяване на Европейска заповед за следствие, издадена от Федерална Република Германия, по отношение на разследвани от немските управляващи данъчни закононарушения, Софийска градска прокуратура (СГП) извърши дейности, при които бяха конфискувани голям брой предмети и движимости, свързани с задграничното наказателно произвеждане.

Европейската заповед за следствие беше приета с разпореждане на прокурор в СГП. Той позволи петима представители на Данъчна работа Мюнхен 4 – Федерална Република Германия, да участват по време на провеждането на претърсвания и изземвания и всички други нужни дейности.

По искане на СГП Софийски градски съд даде позволение за претършуване и изземване на адреси и задържане и изземване на преписка, оповестяват от прокуратурата.

На 22.02.2023 година от следователи от отдел „ Следствен “ на СГП в наличието на позволените чиновници на немските управляващи бяха осъществени по едно и също време претърсвания на офис пространства на две търговски сдружения, ситуирани на три в гр. София и един в гр. Русе. При претърсванията бяха конфискувани документи и електронни доказателства. Документи и материални доказателства бяха събрани и посредством доброволното им предаване.

Повечето от събраните материали към този момент са предадени на немските управляващи, а останалите следва да бъдат изпратени. Всички дейности по случая протекоха при извънредно добра съгласуваност и взаимоотношение сред българските и немските управляващи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР