При изключителни мерки за сигурност България и Северна Македония отбелязват

...
При изключителни мерки за сигурност България и Северна Македония отбелязват
Коментари Харесай

Драконовски мерки за сигурност в Скопие за отбелязването на 151 години от рождението на Гоце Делчев


При изключителни ограничения за сигурност България и Северна Македония означават 151-вата годишнина от рождението на Гоце Делчев - огромен български бунтовник и идеолог на битките за освобождението на Македония и Одринско от Османско господство. Засилено е полицейското наличие към църквата " Свети Спас " в Скопие, където са положени тленните остатъци на революционера.

Още от граничните пунктове сред България и Северна Македония, чак до столицата Скопие, има засилено полицейско наличие. Това са полицейски патрули, които когато и да е и по съответни аргументи могат да спрат колите и да създадат инспекция на документите. Така се случи и на екипа на БНР два пъти. Столицата Скопие безусловно е обрамчена с полиция, в небето през 5 минути летят и хеликоптери.

Изключителните ограничения за сигурност се подхващат поради информацията и заплахата да се стигне до напрежение и директни конфликти сред хората от Република Северна Македония, които ще дойдат да се поклонят на гроба на Гоце Делчев, и българите, които са тръгнали от България, с цел да отидат в църквата " Свети Спас ".

Иначе мероприятията за честване на годишнината стартират към 11 ч. българско време. На честването ще бъде президентът на РСМ Стево Пендаровски, министър председателят Димитър Ковачевски и още 4-ма министри.

Очаква се българският вътрешен министър Иван Демерджиев, който от през вчерашния ден е в Скопие, също да сервира венец и да се поклони пред гроба на Гоце Делчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР