При инцидента с главния прокурор не е използван тротил, а

...
При инцидента с главния прокурор не е използван тротил, а
Коментари Харесай

Демерджиев: При инцидента с главния прокурор не е използван тротил, а рядко използвано вещество

При случая с основния прокурор не е употребен тротил, а рядко употребявано вещество. Това дава избрани насоки при следствието, сподели пред публицисти министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той уточни още веднъж, че няма метод този гърмеж да проникне в колата на Гешев.

По-рано през днешния ден Демерджиев съобщи пред публицисти, че " има съответни данни, които сочат към избрани лица "

в отговор на въпрос дали полицията има по-ясни насоки за причинителите и поръчителите на взрива до автомобила на основния прокурор Иван Гешев.

По думите на министъра има значително оперативна информация по случая, която продължава да се обработва като

„ огромна част от нея се обработва от анализаторите, изпратени от Европол “. Демерджиев още веднъж удостовери, че ще се направи всичко належащо и допустимо да се доближи до причинителите и поръчителите на гърмежа.

Мисля че е редно, правилно е, когато се води едно такова следствие ,

то да протече независимо. Мисля, че знае прокуратурата по какъв начин да обезпечи това “, съобщи министър Иван Демерджиев.

Във връзка с взривното вещество и устройство министърът разяснява още веднъж, че даже при непосредствено попадение, то не може да проникне в купето на автомобила и да нарани пасажерите вътре .

„ Достатъчно диалози сме провели, включително в наличие на прокуратурата. След като се обясни типът на взривното вещество и устройство, без да има подготвени експертизи, е ясно от какъв вид е то, самият вид не разрешава, без да има конкретика в детайли за самото взривно устройство “, сподели Демерджиев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР