При интервютата за работа често се задават еднотипни въпроси независимо

...
При интервютата за работа често се задават еднотипни въпроси независимо
Коментари Харесай

Подвеждащите въпроси на интервю за работа, за които да внимавате

При интервютата за работа постоянно се задават еднотипни въпроси без значение за каква позиция кандидатства човек. Някои от тях наподобяват напълно базови и обикновени. Експерти обаче предизвестяват, че някои то тези въпроси имат за цел да объркат претендента. Те описват пред Business Insider по кое време човек би трябвало да бъде по-внимателен по време на изявление:

1. Бихте ли ми разказали за себе си?

" Тук работодателят желае да разбере дали сте си написали домашното ", споделя експертът по кариерно развиване Тина Николай. По нейните думи тук претендентът би трябвало да заобикаля да приказва в детайли за себе си, а по-скоро да уточни малко няколко свои качества, които биха били потребни за работата, за която кандидатства.

2. Как бихте се описали с една дума?

С този въпрос интервюиращият желае да разбере дали претендентът е задоволително убеден в себе си, да разбере повече за характера му и да реши дали е подобаващ за позицията. Експертите дават елементарен образец за тези, които се двоумят какво тъкмо да кажат. В случай, че сътрудниците им ги разказват като занимателни и виновни, то по-добре е да заложат на второто изложение. Във всеки случай би трябвало да се търси дума, която демонстрира, че интервюираният е човек, на който може да се има доверие.

3. Как тази позиция може да се съпостави с другите, за които кандидатствате?

Тук се чете елементарно сред редовете " Кандидатствате ли за други позиции на други места? ". Отговорът обаче не е елементарен. По думите на Николай доста малко хора аплайват единствено на едно място. Така че, в случай че човек каже, че е подал документи единствено в съответната компания, ще наподобява, че не е прям. От друга страна обаче не би трябвало да изяснява, че търси работа на още десетки места, тъй като ще наподобява несериозно.

4. Можете ли да посочите три от своите мощни и слаби страни?

С това работодателят желае да ревизира за знаци, че индивидът против него има проблем с работата в екип или със спазването на периоди. Експертът предлага предвалителна подготовка за сходен въпрос, като позитивните страни би трябвало да са свързани с накои от качествата, които са свързани с дадената позиция.

5. Защо желаете да работите тук?

С това интервюиращият желае да ревизира какъв е тласъкът на претендента да работи точно в тази компания, както и дали я е проучил задоволително добре и какъв брой тъкмо желае да бъде нает точно там.

6. Защо желаете да напуснете актуалната си работа?

Това е наложителен въпрос изключително, в случай че предходният опит на индивида е обвързван с прекосяването за малко време през няколко работни места. Интервюиращият желае да разбере дали претендентът губи бързо мотивация и си търси ново място, както и дали няма проблем с управлението или сътрудниците си в актуалната компания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР