При формиране на правителство ще има нужда от множество компромиси

...
При формиране на правителство ще има нужда от множество компромиси
Коментари Харесай

Ивайло Динев: ИТН печели вота на разлома протести - статукво, но това е преходно

При образуване на държавно управление ще има потребност от голям брой взаимни отстъпки при съвсем същата настройка, в случай че се търси опозиционно, анти-ГЕРБ държавно управление. Това мнение изрази в изявление за предаването „ Преди всички “ политологът Ивайло Динев, лекар по политически науки от Университета „ Св. Анна “ в Пиза.
Компромисът ще бъде употребен като логичност за намиране на настройка за непоклатимост на страната . Няма по какъв начин да продължаваме в такава преходна обстановка – от избори на избори “, разяснява Динев пред БНР.

Трите протестни обединения ще имат потребност от поддръжка на спомагателна партия, в случай че идващите месеци няма по-сериозен растеж в поддръжката за тях , добави той.

Хората, които отиват до урните и се чудят до последния миг за кого да гласоподават, движени от въпроса – в случай че не за ГЕРБ, за кого, в този момент биха нараснали каузи на поддръжката за „ ИТН “ като съществена опозиционна партия, счита Ивайло Динев.

Има Такъв Народ печели към този момент вота на главния разлом, който реши предните избори, който ще реши идващите избори – точно разломът митинг – статукво . Те съумяха да съберат  протестния избор, най-много хора, които не са дали своят вот на предните избори, хора, които са разочаровани от обичайните обединения. Докато при другите обединения по-скоро е един обичаен избор, който през годините те съумяват да капсулират към своите хрумвания. Този разлом е временен, той доста скоро ще изчезне, ще избледнее. И тогава към този момент това, което ще събира поддръжка, ще бъдат съответни хрумвания и политики . “

Динев е скептично надъхан, че електоратът на ГЕРБ ще намалее поради. По-скоро в случай че този скандал се развихри в по-голям мащаб, колебаещи се дали да гласоподават биха отишли до урните точно поради това, още веднъж на анти-ГЕРБ основа, посочи той.

На идващите избори при ГЕРБ, каквито и сюжети да се развързват, нямам доверие да има съществено отпадане на електорат, защото там е циментиран един избор от към десетина години. “

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР